توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند
سرخط خبرها

شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی می‌تواند خطر کم‌شنوایی را افزایش دهد 

  • کد خبر: ۲۶۰۰۴۸
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی می‌تواند خطر کم‌شنوایی را افزایش دهد 
تشخیص بموقع و درمان بهنگام مشکلات شنوایی موجب می‌شود تا فرد از زندگی سالمی برخوردار باشد؛ از همین رو مهم‌ترین موضوع در حوزه شنوایی‌شناسی، تشخیص بموقع مشکلات شنوایی کودک و ادامه فرایند درمان است.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با هفته جهانی ناشنوایان و به دلیل اهمیت پرداختن به عملکرد حوزه شنوایی شناسی دانشگاه، دکتر صادق جعفرزاده عضو هیات علمی رشته شنوایی شناسی توضیح می دهند:

در خصوص ضرورت توجه به سلامت حس شنوایی

کم شنوایی در کودکی اگر به موقع شناسایی و درمان نشود موجب عدم توانایی در صحبت کردن می‌شود و به مرور تمام زندگی فرد تحت شعاع قرار می‌گیرد و در بزرگسالی نیز عدم تشخیص به موقع موجب می‌شود ارتباط فردی با محیط پیرامون محدود شده و در برآورده شدن برخی از نیاز‌ها با مشکلاتی روبرو شود. 

در خصوص خدمات شنوایی شناسی برای نوزادان 

برای نوزادان شناسایی به موقع و مداخله زود هنگام نقش تعیین کننده‌ای در درمان ایفا می‌کند از همین رو در حال حاضر بالای ۹۵ درصد نوزدان کم شنوا در همان مراحل ابتدایی شناسایی می‌شوند، اما در زمینه مداخله به موقع برای بهبود متاسفانه با مشکلاتی روبرو هستیم. هر چه مداخلات درمانی در زمان سریعتری انجام شود به همان نسبت نیز عملکرد درمانی موفقیت آمیز‌تر خواهد بود. اما اگر مدخلات درمانی را به سال‌های بعد موکول شود، بیمار از مداخلات درمانی سود کمتری را می‌برد.

در حال حاضر به محض تولد نوزاد در بیمارستان تحت غربالگری قرار می‌گیرد و در صورتی که احتمال مشکل شنوایی برای نوزادی داده شود به سرعت اقدامات تشخیصی دقیق‌تر و مراحل درمانی آغاز می‌شود که خوشبختانه در این زمینه استان خراسان رضوی جز بهترین استان‌های ارزیابی و مداخله نوزادان کم شنوا است و با استاندارد‌های جهانی برابری می‌کنیم. 

دیده می‌شود که برخی افراد در دوره سالمندی دچار عوارض کم شنوایی می‌شوند یا بخاطر تروما و تصادفات و یا به صورت خود به خود، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد سالمندان در سنین بالای ۶۵ سال به مرور دچار کم شنوایی می‌شوند این سیر تدریجی به نحوی است که خودشان از وجود کم شنوایی بی خبر هستند و شکایت اصلی آنها این است که دیگران آهسته صحبت می‌کنند از همین رو توصیه می‌شود سالمندان در سنین ۵۰ سال به بالا باید سالیانه تست بدهند. خوبی این اقدام پیشگیرانه این است که از پیشروی و بدتر شدن حال بیمار جلوگیری می‌شود به نحوی که می‌توان با سمعک شنوایی فرد بهبود یابد. 

سوانح رانندگی به سیستم‌های مختلفی از بدن آسیب می‌زند و عموما این آسیب‌ها چند وجهی است به نحوی که بیماران با مشکلات متعدد روبرو می‌شوند و تروما به شنوایی نیز آسیب میزند. 

 اولین اقدام بعد از شناسایی، اطلاع به فرد و پس از آن انجام اقدامات تشخیصی بیشتر است. بعد از آن پیگیری‌های بعدی برای بهبود شنوایی کودک یا فرد بزرگسال انجام می‌شود. 

حوزه شنوایی شناسی چه ارتباطی با گروه حلق و گوش و بینی دارد؟ 

این دو رشته دانشگاهی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارد. در مداخلات گوش حلق و گوش و بینی در گام اول نیاز به آزمون‌های شنوایی شناسی مطرح می‌شود و پس از مراحل درمانی نیز شرایط بیمار توسط شنوایی شناسی ارزیابی و به پزشک معالج ارجاع داده می‌شود. 

خدمات شنوایی شناسی با حضور عضو هیات علمی و با تعرفه دولتی در حال حاضر در بیمارستان‌های قائم (عج)، امام رضا (ع) و مرکز جامع توان بخشی به بیماران ارایه می‌شود. 

عمده‌ترین علت مشکلات شنوایی در جوانی و میانسالی چیست؟

 مشکل کم شنوایی در اثر سر و صدای بلند، گوش سپردن به موسیقی با صدای بالا و برای طولانی مدت است البته استفاده از هندزفری به ذات ایجاد مشکل نمی‌کند، اما اگر صدای گوشی بالاتر از حد آلارم دستگاه و برای زمان طولانی باشد می‌تواند به کم شنوایی منجر شود بنابراین توصیه می‌شود حد استاندارد الارم صدا در گوشی رد نشود و در صورتی که صدا بالاتر از حد الارم بود برای مدت طولانی استفاده نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->