پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟
سرخط خبرها

شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی می‌تواند خطر کم‌شنوایی را افزایش دهد 

  • کد خبر: ۲۶۰۰۴۸
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۱
شنیدن صدای بلند برای مدت طولانی می‌تواند خطر کم‌شنوایی را افزایش دهد 
تشخیص بموقع و درمان بهنگام مشکلات شنوایی موجب می‌شود تا فرد از زندگی سالمی برخوردار باشد؛ از همین رو مهم‌ترین موضوع در حوزه شنوایی‌شناسی، تشخیص بموقع مشکلات شنوایی کودک و ادامه فرایند درمان است.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با هفته جهانی ناشنوایان و به دلیل اهمیت پرداختن به عملکرد حوزه شنوایی شناسی دانشگاه، دکتر صادق جعفرزاده عضو هیات علمی رشته شنوایی شناسی توضیح می دهند:

در خصوص ضرورت توجه به سلامت حس شنوایی

کم شنوایی در کودکی اگر به موقع شناسایی و درمان نشود موجب عدم توانایی در صحبت کردن می‌شود و به مرور تمام زندگی فرد تحت شعاع قرار می‌گیرد و در بزرگسالی نیز عدم تشخیص به موقع موجب می‌شود ارتباط فردی با محیط پیرامون محدود شده و در برآورده شدن برخی از نیاز‌ها با مشکلاتی روبرو شود. 

در خصوص خدمات شنوایی شناسی برای نوزادان 

برای نوزادان شناسایی به موقع و مداخله زود هنگام نقش تعیین کننده‌ای در درمان ایفا می‌کند از همین رو در حال حاضر بالای ۹۵ درصد نوزدان کم شنوا در همان مراحل ابتدایی شناسایی می‌شوند، اما در زمینه مداخله به موقع برای بهبود متاسفانه با مشکلاتی روبرو هستیم. هر چه مداخلات درمانی در زمان سریعتری انجام شود به همان نسبت نیز عملکرد درمانی موفقیت آمیز‌تر خواهد بود. اما اگر مدخلات درمانی را به سال‌های بعد موکول شود، بیمار از مداخلات درمانی سود کمتری را می‌برد.

در حال حاضر به محض تولد نوزاد در بیمارستان تحت غربالگری قرار می‌گیرد و در صورتی که احتمال مشکل شنوایی برای نوزادی داده شود به سرعت اقدامات تشخیصی دقیق‌تر و مراحل درمانی آغاز می‌شود که خوشبختانه در این زمینه استان خراسان رضوی جز بهترین استان‌های ارزیابی و مداخله نوزادان کم شنوا است و با استاندارد‌های جهانی برابری می‌کنیم. 

دیده می‌شود که برخی افراد در دوره سالمندی دچار عوارض کم شنوایی می‌شوند یا بخاطر تروما و تصادفات و یا به صورت خود به خود، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد سالمندان در سنین بالای ۶۵ سال به مرور دچار کم شنوایی می‌شوند این سیر تدریجی به نحوی است که خودشان از وجود کم شنوایی بی خبر هستند و شکایت اصلی آنها این است که دیگران آهسته صحبت می‌کنند از همین رو توصیه می‌شود سالمندان در سنین ۵۰ سال به بالا باید سالیانه تست بدهند. خوبی این اقدام پیشگیرانه این است که از پیشروی و بدتر شدن حال بیمار جلوگیری می‌شود به نحوی که می‌توان با سمعک شنوایی فرد بهبود یابد. 

سوانح رانندگی به سیستم‌های مختلفی از بدن آسیب می‌زند و عموما این آسیب‌ها چند وجهی است به نحوی که بیماران با مشکلات متعدد روبرو می‌شوند و تروما به شنوایی نیز آسیب میزند. 

 اولین اقدام بعد از شناسایی، اطلاع به فرد و پس از آن انجام اقدامات تشخیصی بیشتر است. بعد از آن پیگیری‌های بعدی برای بهبود شنوایی کودک یا فرد بزرگسال انجام می‌شود. 

حوزه شنوایی شناسی چه ارتباطی با گروه حلق و گوش و بینی دارد؟ 

این دو رشته دانشگاهی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارد. در مداخلات گوش حلق و گوش و بینی در گام اول نیاز به آزمون‌های شنوایی شناسی مطرح می‌شود و پس از مراحل درمانی نیز شرایط بیمار توسط شنوایی شناسی ارزیابی و به پزشک معالج ارجاع داده می‌شود. 

خدمات شنوایی شناسی با حضور عضو هیات علمی و با تعرفه دولتی در حال حاضر در بیمارستان‌های قائم (عج)، امام رضا (ع) و مرکز جامع توان بخشی به بیماران ارایه می‌شود. 

عمده‌ترین علت مشکلات شنوایی در جوانی و میانسالی چیست؟

 مشکل کم شنوایی در اثر سر و صدای بلند، گوش سپردن به موسیقی با صدای بالا و برای طولانی مدت است البته استفاده از هندزفری به ذات ایجاد مشکل نمی‌کند، اما اگر صدای گوشی بالاتر از حد آلارم دستگاه و برای زمان طولانی باشد می‌تواند به کم شنوایی منجر شود بنابراین توصیه می‌شود حد استاندارد الارم صدا در گوشی رد نشود و در صورتی که صدا بالاتر از حد الارم بود برای مدت طولانی استفاده نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->